07.06.2018

Suomeen halutaan lisää seniorikuntosaleja!

Menneenä talvena pyysimme Facebookissa suomalaisia ”ilmiantamaan” paikkakunnat jotka tarvitsevat seniorikuntosalin. Julkaisun vastaanotto ja osallistuminen oli huikeaa! Melkein 4000 tykkäystä ja lähes 1000 ääntä/kommenttia! Ja julkaisu jaettiin yli 100 kertaa. Kuntosaleja toivottiin yli 100 paikkakunnalle.

Teimme toiveistanne kartan,  jota pääsee katsomaan tarkemmin tästä linkistä.

Olemme todella kiitollisia kaikille ”ilmiantoon” osallistujille!

Suomessa ei siis ole riittävästi ikäihmisten tarpeiden mukaisia kuntosaleja. Matalan kynnyksen kuntosaleja tulisi olla lähellä kotia ja luontaisten kulkureittien varrella. Liikuntapisteen tilantarve on vain 10m2 ja ”kokonaisen kuntosalin” laitteiden tilantarve on 20m2 ylöspäin. Sopivia tiloja löytyy varmasti, jos vain on tahtoa.

HUR on suomalainen yritys joka valmistaa kotimaisia voimaharjoittelulaitteita kuntoutukseen ja senioriliikuntaan. Nostamme toiveenne esille käydessämme keskusteluja kuntien ja yritysten päättäjien kanssa.  Pyrimme myös vaikuttamaan tähän yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, kertomalla hyvistä käytännöistä  ja tärkeistä tutkimustuloksista. Viime kesänä olimme myös mukana YLE aamu-TVssä keskustelemassa tästä tärkeästä aiheesta . Tänä vuonna osallistumme myös SOTE-JOHTAJAT 2018 tapahtumaan

Sote-kulutkin kuriin panostamalla ikääntyvien liikuntaan?

Sote-uudistuksessa on määrä uudistaa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto. Tällä hetkellä käydään vilkasta keskustelua uudistuksen tarpeellisuudesta ja rakenteista, uudistuksen sisällöstä käytävä keskustelu on sen sijaan jäänyt taustalle. Väestömme ikääntyy, ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja sairauksien ehkäisyyn tulisi joka tapauksessa kiinnittää paljon nykyistä enemmän huomiota. Ja mitä aikaisemmassa vaiheessa aloitetaan, sen parempi.

UKK-instituutin koordinoiman tuoreen selvityksen mukaan liikkumattomuus maksaa Suomelle vähintään 3 miljardia euroa vuodessa, ja kustannukset kasvavat vuosittain väestön ikääntymisen ja sairastavuuden kasvun takia. Selvityksen mukaan liikunnallisen elämäntavan yleistyminen vähentäisi ikääntyvän väestön koti- ja laitoshoidon kustannuksia vuosittain 150 miljoonaa euroa. Lonkkamurtumista voitaisiin ehkäistä noin kolmannes, mikäli ihmiset liikkuisivat riittävästi. 

Ikääntyvälle eivät kuitenkaan riitä pelkät kävelylenkit, terveyden ylläpitämiseksi tarvitaan myös lihaskuntoharjoittelua. Voimaharjoittelun tutkimusnäyttö on vahva, ja kun kuntosalit suunnitellaan laitteistoltaan ja palveluiltaan oikein, saadaan myös ikääntyvät käyttäjät liikkeelle.

Lue koko juttu ”Sote-kulut kuriin panostamalla liikuntaan ja preventioon” tästä
 

Haluatko vielä ”ilmiantaa” paikkakuntasi? Ota meihin yhteyttä , niin viemme asiaa eteenpäin ☺ Toivottavasti Sinun paikkakunnallesi tulee pian seniorikuntosali, me teemme kaikkemme sen eteen!

Lämmin kiitos kaikille osallistujille  -  jatkamme yhdessä matkaa kohti elinikäistä voimaa ja hyvinvointia!

-Voima kuuluu kaikille-