07.03.2017

Tervetuloa tasapainoseminaariin 24.3 Helsingissä!

Tasapainon mittaaminen on keskeinen osa kuntoutusta

Gerd Laxåback, geriatrinen fysioterapeutti ja tutkimussuunnittelija Terveystieteiden yksiköstä, Kokkolan Yliopistokeskus Chydeniuksesta, kertoo tasapainon mittaamisen ja harjoittelun merkityksestä kuntoutuksessa ja etenkin geriatrisessa kuntoutuksessa. Tilaisuus on maksuton.

Gerd Laxåbackilla on 10 vuoden kokemus aiheesta ja hän on ollut mukana useassa eri tutkimuksessa, joiden tuloksista hän kertoo meille. Terveystieteiden yksikkö on kehittänyt toimintakykylaboratorio Welmed labsin, jossa tutkitaan syvällisemmin eri ikäryhmiin kuuluvien henkilöiden toimintakykyä, mm. tasapainoa ja lihasvoimaa, HURLabs tasapainolevyllä ja HUR voimaharjoittelulaitteilla. Laajan tutkimusmateriaalin ansiosta on luotu viitearvoja tasapainon huojuntapinta-alasta, sivuhuojunnan suuruudesta ja esim. näön vaikutuksesta tasapainoon.

Seminaarissa opimme myös, miten voimalevyä käytetään tasapainon mittaamisessa ja harjoittelussa saavuttaaksemme kuntoutuksessa parempia tuloksia. Anssi Lipsonen HURilta kertoo tästä sekä kokemuksia aiheesta maailmalta.

Aika: 24.3 klo 9.30-11.30

Paikka: Validia Kuntoutus Helsinki, Nordenskiöldinkatu 18 B, 00250 Helsinki, Vaihde 09777071

Ilmoittautuminen: Viimeistään 15.3 osoitteeseen info@hur.fi Seminaariin mahtuu 40 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.Tilaisuus on maksuton.

Järjestäjä: HUR Oy