Paineilmavastus

Jokainen HUR laite on suunniteltu siten, että harjoitusvastus on luonnollinen, tehokas ja turvallinen, HUR laitteiden toiminta perustuu Natural Transmission™ -vastusmenetelmään, joka simuloi lihaksiston luonnollista toimintaa. Paineilmatekniikan ja vipuvarsien avulla sovitetaan laitteen vastus lihasten luonnollisen voimantuoton mukaiseksi.

 

 

Konsentrinen, eksentrinen ja isometrinen lihastyö
HUR laitteet on suunniteltu mahdollisimman kestäviksi, turvallisiksi ja helppokäyttöisiksi. Kaikissa HUR laitteissa on sekä konsentrisen että eksentrisen lihastyön vaihe, aivan kuten perinteisempää tekniikkaa olevissa laitteissakin. Monissa HUR laitteissa on myös isometrisen voiman harjoitus- ja mittausmahdollisuus.

Minimivastus 0kg ja vastuksensäätö 0,1kg tarkkuudella
HUR laitteiden pieni minivastus ja "portaaton vastuksensäätö" 0,1kg välein merkitsee sitä, että laitteet soveltuvat kaikille käyttäjille, myös kaikista heikkovoimaisimmille. Monissa muissa laiteratkaisuissa minimivastus on useita kiloja ja harjoitusvastuksen lisäys esimerkiksi 2,5 kg välein. Tällöin voimaharjoittelussa tärkeää progressiivisuutta ei saada toteutumaan parhaalla mahdollisella tavalla, ja joskus jopa pienin mahdollinen vastus voi olla liikaa.

Edistyksellinen Natural Transmission™ - luonnollinen voimansiirto
HUR laitteiden toiminta perustuu Natural Transmission™ - luonnollinen voimansiirto vastusmenetelmään, joka simuloi lihaksiston luonnollista toimintaa. Paineilmatekniikan ja vipuvarsien avulla sovitetaan laitteen vastus lihasten luonnollisen voimantuoton mukaiseksi.

Jokainen HUR laite on suunniteltu siten, että laitteen vastus on luonnollinen ja lihaksen oman voimantuoton mukainen.

Vastus mukautuu lihasten voimantuottoon

Lihasten kyky tuottaa voimaa vaihtelee liikkeen aikana, voimaharjoittelulaitteiden vastuksen tulisi vaihdella samalla tavalla. HUR laitteiden paineilmatekniikkaan perustuvan Nutural Transmission vastusmenetelmän ansiosta HUR laitteiden vastus mukautuu aina lihasten omaan voimantuottoon, liikkeen nopeudesta riippumatta.

HUR laitteiden paineilmatekniikkaan perustuvan Natural Transmission vastusmenetelmän ansiosta HUR laitteiden vastus mukautuu aina lihasten omaan voimantuottoon, liikkeen nopeudesta riippumatta.

Perinteisemmissä voimaharjoittelulaitteissa, kuten painopakkalaitteissa tähän pyritään monesti epäkeskon avulla. Laitteen vastus on kuitenkin riippuvainen liikkeen nopeudesta, ja laitteen vastuskäyrä vaihtelee eri liikenopeuksilla.

HUR laitteet sopivat hyvin myös nopeusvoiman harjoitteluun. Monissa HUR laitteissa, kuten jalkaprässissä ja polven ojennuksessa voidaan harjoitella myös vuorotahtiin.

Paineilmatekniikan etuja

 • HUR-kuntosalit ovat viihtyisiä ja lähes äänettömiä, jonka ansiosta ne voidaan sijoittaa myös muualle kuin varsinaisiin liikuntatiloihin
 • HUR-laitteita on helppo käyttää itsenäisesti, mikä vähentää avustuksen ja ohjauksen tarvetta
 • Yksinkertaiset säädöt tekevät laitteista helppokäyttöisiä
 • Portaattoman vastuksen säädön ansiosta vastus voidaan säätää tarkasti juuri halutuksi
 • 0 kg:sta alkava minimivastus mahdollistaa esimerkiksi kuntoutuksen aloittamisen varhaisessa vaiheessa
 • HUR-laitteet ovat turvallisia, sillä kaikki voimansiirtoon liittyvä tekniikka on koteloitu
 • Pehmeä ja luonnollinen vastus kaikilla liikenopeuksilla, myös nopeusvoimaharjoittelussa
 • Pienikokoiset laitteet säästävät tilaa ja osa laitteista, kuten esim. polven ojennus ja koukistus, ovat kaksitoimisia
 • Liikerajoittimilla liikeradalle voidaan asettaa haluttu alku ja loppu, mikä tekee kuntoutuksesta turvallista
 • Natural Transmission -paineilmatekniikan ansiosta raajaa voidaan keventää tai jopa liikuttaa passiivisesti
 • Kaikissa HUR-laitteissa on konsentrinen ja eksentrinen lihastyön vaihe, monissa laitteissa myös isometrisen voiman harjoitus- ja mittausmahdollisuus