10.10.2019

Avainlipputunnus kertoo HURin suomalaisesta osaamisesta

HURin tuotteissa on käytetty jo 1990-luvun puolivälistä saakka kotimaisuudesta kertovaa Avainlipputunnusta. .Käyttöoikeus voidaan myöntää Suomessa valmistetuille tuotteille ja tuoteryhmille, joiden kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia omakustannusarvosta. Saimme lokakuun alussa Suomalaisen Työn Liitolta postia, jossa kerrottiin, että tunnuksen käyttöä koskeva hakemuksemme on hyväksytty seuraavalle kolmivuotiskaudelle.

HUR työllistää Suomessa noin 60 henkilöä ja alihankkijoiden kautta myös kymmeniä muita eri alojen ammattilaisia. Merkittävä osa alihankkijoistamme tulee Keski-Pohjanmaalta ja on ollut mukanamme yrityksen alkumetreiltä lähtien. Tänä vuonna 30 vuotta täyttävän HURin laitteet valmistetaan Kokkolassa, jossa sijaitsee myös yrityksen tuotekehitystoiminnot ja pääkonttori.

Suomalaiselle terveysteknologialla on maailmalla erinomainen maine. Siksi olemme ylpeitä, että voimme liittää Avainlipputunnuksen myös vientiin meneviin laitteisiin, jotka muodostavat noin 90 prosenttia tuotannostamme. Avainlipputunnus liitetään HUR-laitteisiin niiden loppukokoonpanon jälkeen, laadunvarmistuspisteessä, jossa laitteille ajetaan testiohjelma ja tarkistetaan vielä kerran, että toimitus vastaa tilausta.

testaaja Tomi Anttila kuunnittää avainlipputunnusta
Kuvassa testaaja Tomi Anttila kiinnittämässä avainlipputunnusta.