31.08.2019

Euran Gymmi panostaa uudenlaiseen asiakaskokemukseen – aistiystävällisyys on uuden älysalin kantava teema

Euran Gymmi-älysalilla panostetaan aistiystävällisyyteen

Marko Nurminen on saanut kätensä ja niskansa kuntoon Gymmin HUR-laitteilla varustellulla kuntosalilla Eurassa. – Nyt pystyn jo yöt nukkumaan, kun ei särje niin paljon, Nurminen sanoo.
Nurminen tuli vuoden vaihteessa Gymmin asiakkaaksi. Hän haki Kirokulmasta apua kiropraktikko Jonna Kulmalalta tenniskyynärpäähän ja rannekanavan oireyhtymään. Ruukin Kastikkeen yrittäjänä Nurminen tekee paljon työtä käsillään. Kulmala ohjasi hoitojen lisäksi Nurmisen Gymmin kuntosalille.

- Tykästyin HUR:n laitteisiin heti, tämä paikka on meille tavallisille kavereille. Pidän siitä, että minun tietoni ovat kortilla ja vaan menen älylaitteeseen, joka säätyy itsestään ja kertoo paljonko toistoja pitää tehdä. Tietokoneelta pystyn myös seuraamaan kehitystä, Nurminen kehaisee ja antaa vielä yhden esimerkin älylaitteiden hyödyistä.
- Saan niin sanotusti rentoutua siinä tehdessäni – teen kyllä hikipäässä, mutta rentoudun samalla.
Nurminen on käynyt salilla kaksi kertaa viikossa. Siihen kiireisen yrittäjän aika riittää. Saliharjoittelun tavoitteet hän summaa seuraavasti:
- Fysioterapeutti Annika Mäkelän tekemillä ohjelmilla haluan kuntouttaa käteni ja niskani, saada lisää liikkuvuutta ja lihaskestävyyttä. Haluan tehdä töitä vielä pitkään.

Saliharjoittelu ja hoitajaksot muodostavat luontevan jatkumonJanne ja Jonna Kulmala sekä Annika Mäkelä perustivat Gymmi-kuntosalin Euraan.
 

Janne ja Jonna Kulmala sekä Annika Mäkelä (kuvassa) perustivat Gymmi-kuntosalin vajaa vuosi sitten Euraan. Tavoitteena oli perustaa sali, jossa asiakkaat voivat jatkaa omatoimista kuntoutumista heidän toisen yrityksensä Kirokulman hoitojaksojen aikana ja jälkeen. Kulmalat ja Mäkelä halusivat luoda kuntosalista erilaisen kuin perinteiset kuntosalit ja muut paikalliset kuntosalit. Gymmistä rakennettiin aistiystävällinen kuntosali.
- Minulla kuntosalin perustaminen on ollut mielessä jo ihan nuoruudesta asti, osteopaatti ja hieroja Janne Kulmala toteaa. Annika Mäkelä kertoo, että perustajat ottivat rohkeasti oppia toimialan ulkopuolelta:
- Olin kuullut aistiystävällisyydestä muissa yhteyksissä ja ajattelin, että sitä voisi kokeilla myös kuntosalimaailmaan.
 

Aistiystävällisyys ulottuu väreistä ja muodoista äänimaailmaan   

Aistiystävällisestä kuntosalitilasta on otettu pois mahdollisimman paljon sellaisia elementtejä, jotka aistien kautta nostaisivat ihmisen stressitilaa.
- Tilalle on tuotu elementtejä, jotka rauhoittavat. Aistiherkkyys on huomioitu kaikessa esimerkiksi materiaaleissa, väreissä ja salin äänimaailmassa. Lisäksi luontoelementtejä on tuotu kuntosalille sisälle, Mäkelä kuvailee.
- Meiltä myös puuttuu perinteisten kuntosalien kilinä ja kolina, pitkälti HURin paineilmalla toimivien älylaitteiden myötä, Janne Kulmala jatkaa.
Salin perustamisvaiheessa yrittäjäkolmikolle kävi nopeasti selväksi, että älylaitteet sopivat aistiystävälliseen maailmaan hyvin. Myös laitteiden värivalikoimasta löytyi salin tunnelmaan sopiva, kolmikkoa miellyttävä yhdistelmä. Tumman rungon ja ruskean nahan ansiosta laitteet sointuvat tilaan kuin nojatuoli olohuoneeseen. 
- HURin älylaitteet ovat äärimmäisen hiljaiset ja myös salin sijoitetun kompressorin ääni on vaimea. Paineilmalla tuotettu harjoitusvastus on myös keholle miellyttävä aistituntemus, Mäkelä vakuuttaa.  
- Älylaite tekee käyttökokemuksen helpommaksi, kun sinun ei tarvitse kynien ja paperien kanssa pelata. Älylaitteet vähentävät aivojen kuormitusta, kun ei tarvitsee muistaa niin paljon, Jonna Kulmala toteaa.
 

Sali, jonne on helppo tulla Gymmin asiakas Anniina Keskilä harjoittelee Janne Kulmalan opastuksella
 

Myyjänä työskentelevä Gymmin asiakas Anniina Keskilä (kuvassa harjoittelemassa) on kokenut, että Gymmillä harjoittelu tekee hyvää sekä kropalle että mielelle. Keskilä löysi Gymmin salin viime juhannuksen aikoihin. Hän sairastaa reumaa ja luuli aikaisemmin, ettei voi enää tehdä mitään.
- Saimme lääkityksen oikealle tasolla ja nyt pystyn taas liikkumaan. Saliharjoittelu auttaa pitämään kivut poissa. Gymmiläiset ovat ammattilaisia neuvomaan, mitä voin ja uskallan tehdä ja heitä on helppo lähestyä. Tänne on helppo tulla, Keskilä kehaisee.
Keskilä pitää erityisesti HURin paineilmalaitteista, joissa vastus voidaan säätää tarkkaan asiakkaan lihaskunnon ja harjoitustavoitteiden mukaan. Pienin vastus on lähellä nollaa ja sitä voidaan tarvittaessa säätää 100 gramman tarkkuudella.
- Ja rannekkeen avulla laite tunnistaa minun ohjelmani, jota olen tehnyt kolme tai neljä kertaa viikossa. Tavoitteena on pieni kunnon kohennus ja ylläpito, että jaksaa paremmin.

Teksti: Helena Collin / Liikuntamedia
Kuvat: Gymmi