08.11.2021

Oxford Brookes University – Iso-Britannian Suurin HUR Älysali

Iso-Britannian jälleenmyyjämme SportsMed Products pääsi äskettäin asentamaan Iso-Britannian isoimman HUR älykuntosalin yhteen maan johtavista yliopistoista eli Oxford Brookesin yliopistoon. Yliopistolle toimitettiin 18 HUR SmartTouch älyvoimaharjoittelulaitetta, joista yhdeksän sopii myös käytettäväksi pyörätuolin kanssa. Tämän lisäksi toimitettiin myös tasapainolevy ja ohjelmisto.

Yliopistolta kerrotaan, että he valitsivat HUR laitteet monestakin syystä. Laitteita tarvitaan terveyden, kuntoutuksen sekä kuntoiluun liittyvään opetukseen ja haluavat tarjota sekä opiskelijoille että henkilökunnalle mahdollisuuden teknologian käyttämiseen näissä oppiaineissa. Laitteita tullaan käyttämään myös yliopistolla tehdyissä erilaisissa kliinisissä tutkimuksissa.

Ensi vuonna yliopistolla on ajatus perustaa hyväntekeväisyysjärjestö, jonka kautta voidaan HUR-laitteita avuksi käyttäen kuntouttaa sydän-, diabetes- , keuhko- , syöpä ja ortopedisistä sairauksista kärsiviä ihmisiä. Tämä tullaan tekemään yhteistyössä paikallisten sairaaloiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Suunnitelmissa on käyttää tästä saatua dataa myös opiskelijoiden työharjoitteluissa ja tutkimuksissa.

Yliopistolla ollaan hyvin innostuneita ja eivät malta odottaa mitä kaikkea he voivat saavuttaa HUR-laitteiden avulla.

Oxford Brookes yliopistolla on kansainvälinen maine huippuosaamisen ja innovaatioiden opetuksessa sekä vahvat yhteydet yrityksiin ja teollisuuteen. Yliopistossa on neljä tiedekuntaa: kauppatieteet, terveys- ja biotieteet, humanistiset- yhteiskuntatieteet ja teknologia sekä muotoilu ja ympäristö.