30.09.2020

Vetrea avasi älykuntosalin Iisalmeen paraatipaikalle

Uusi Vetrea Iisalmi avasi ovensa Iisalmen torin laidalla syyskuun alussa. Kuntoutuksen, hyvinvoinnin ja asumisen keskus tarjoaa palveluja kaikille alueen asukkaille. Vetrean keskuksesta löytyy Iisalmen ensimmäinen älykäs HUR-kuntosali, jonne ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset iästä tai kuntotasosta riippumatta. 

- HUR:n älykuntosali löytyy nyt mahtavalla paraatipaikalla keskustassa. Haluamme, että kaupunkilaiset löytävät meidät, toteaa Vetrea Iisalmen päällikkö Riitta Murtola.

Vetrea Iisalmi on toiminut paikkakunnalla jo 40 vuotta ja nyt syksyllä 2020 kuntoutustalo pääsi muuttamaan täysin uuteen rakennukseen. Erilaiset kuntoutuspalvelut ovat Vetrean toiminnan keskiössä, ja siksi uuden kuntosalin rakentamiseen haluttiin panostaa.

Vetrea-konsernin omistaa kotimainen Osuuskunta KPY ja täten laitevalinnassa oli merkittävää myös laitevalmistaja HUR:n kotimaisuus.

- Meillä oli jo kokemusta HUR:n Smart Touch -älylaitteista ja niiden toimivuudesta meidän erilaisille asiakasryhmille, esimerkiksi VetreaNeuron Kupolista Kuopiosta. Halusimme erottua paikallisista muista kuntosaleista älykkäillä ja paineilmalla toimivilla laitteilla, Murtola kertoo.

- Kulunut kesä on ollut poikkeuksellinen, ja on hienoa, että Vetrea luottaa kotimaiseen kumppaniin. Olemme yhdessä löytäneet uusia mahdollisuuksia asiakkaille ja liiketoimintaan Kuopion Kupolin kuntosalin kokemusten perusteella, toteaa HUR:n myyntipäällikkö Matti Rahkonen.

 

HARJOITTELUN TULOKSET NÄKYVIIN

HUR:n Smart Touch -laitteilla harjoittelusta saadaan tehokkaampaa, koska laite tunnistaa asiakkaan ja laitteiden säädöt tulevat automaattisesti. Vetreassa jokaiselle asiakkaalle kuntouksen ammattilainen luo yksilöllisen harjoitusohjelman. Harjoittelun edetessä myös älylaite lisää toistojen tai vastuksen määrä.

- Kuntoilijalle on tärkeää nähdä harjoittelun eteneminen ja vaikuttavuus. Samoin meille työntekijöille ja talon johdolle on tärkeää nähdä harjoittelun eteneminen ja vaikuttavuus. Älylaitteiden avulla palaute on sekä asiakkaiden ja työntekijöiden nähtävillä, Murtola kuvailee.

- Kun saamme älylaitteiden avulla osoitettua harjoittelun tuloksia, se nostaa asiakkaan harjoittelumotivaatiota selvästi. Samoin laitteet myös tsemppaavat itse treenissä. Kuntosali voi olla käytössä varsinaisten aukioloaikojenkin ulkopuolella ja silti kuntoilija noudattaa automaation kautta ohjaajan rakentamaa harjoitusohjelmaa ja onnistumista silloinkin voidaan seurata ohjelman kautta, mikä tuo salille runsaasti lisää kävijöitä. Samoin järjestelmästä saadaan raportteja päätöksen teon ja liiketoiminnan tueksi, Rahkonen kertoo.

Älylaitteiden avulla palaute on sekä asiakkaiden ja työntekijöiden nähtävillä, Vetrea Iisalmen päällikkö Riitta Murtola kuvailee.

 

ESTEETÖN ÄLYKUNTOSALI PILVESSÄ

Kun uutta rakennetaan ja suunnitellaan, aina suunnitelmat eivät ole paperilla samanlaiset kuin lopullinen toteutus paikan päällä.

- Ihan näin yksinkertaista se ei ole. Vielä viime metreillä, kun laitteet oli jo toimitettu kuntosalitilaan, muutimme laitteiden sijoittelua. Esteettömyys on meidän salillamme todella tärkeää, koska osa asiakkaista kulkee pyörätuolilla. HUR:n asentajien kanssa homma sujui jouhevasti ja olemme saliin erittäin tyytyväisiä, Murtola vakuuttaa.

- Olemme valmistautuneet viime hetken muutoksiin. Niitä tulee usein, kun laitteita asennetaan. Itse älylaitteet toimivat kuntosalissa langattomasti verkossa ja kaikki tieto tallentuu pilvipalveluun. Etsimme aina asiakkaan kanssa parhaat tilaratkaisut, Rahkonen jatkaa.

Vetrean salin toiminta on käynnistynyt hyvin ja kuntosalikortteja on jo myyty. Palaute on ollut positiivista. Hygieniasta pidetään salilla huolta erityisesti nyt korona-aikaan.

- Meillä huolehditaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja laitteiden putsauksesta. Meille on turvallista tulla harjoittelemaan yksin tai mukaan pienryhmiin, joiden toiminta käynnistyy pian, Murtola vakuuttaa.  

 

 

Vetrea lyhyesti:

Vetrea tarjoaa laadukkaita kuntoutus-, asumis- ja kotipalveluita noin 40 toimipisteessä lähes 20 paikkakunnalla. Kuntoutuksen ja hoiva-alan monialaosaaminen ja laaja palvelutarjonta ovat pitkän kokemuksen lisäksi Vetrean vahvuuksia. Vetrea –konsernin omistaa kotimainen Osuuskunta KPY. Vetrealla on kaksi HUR:n älykuntosalia taloissaan.

 

Teksti: Helena Collin/Liikuntamedia