12.02.2018

Miten liikuntasuositukset toteutetaan HUR SmartTouchilla

HUR SmartTouch on kehitetty siten, että liikuntasuosituksia voitaisiin viedä käytäntöön mahdollisimman yksilöllisesti. Eri suosituksiin pohjautuvat harjoitusohjelmat voidaan tallentaa järjestelmään valmiina ohjelmapohjina, joista valitaan kulloiseenkin tilanteeseen ja  tavoitteisiin parhaiten sopiva harjoitusohjelma.

Ohjelma säädetään yksilölliseksi tyypillisesti ensimmäisen harjoituskerran aikana, jolloin harjoittelu lähtee käyntiin heti oikeilla vastustasoilla. Tämän jälkeen älykäs järjestelmä huolehtii harjoittelun progressiivisuudesta automaattisesti, jolloin harjoitusohjelma on aina kehittävä ja valitun suosituksen mukaisella tasolla. Progression voi säätää jopa laite- ja liikekohtaisesti, esimerkiksi ylävartalon harjoitteissa progressio voi edetä pienemmin askelin kuin alaraajojen harjoitteissa.

  • Laitteet säätävät automaattisesti harjoitusohjelman mukaisen vastuksen, samaten istuimet, vipuvarret ja muut yksilölliset asetukset säätyvät automaattisesti.
  • Kosketusnäytöllisten HUR SmartTouch -laitteiden käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi ja tukemaan itsenäistä harjoittelua.
  • Käyttäjä tunnistetaan yhdellä kosketuksella (RFID)
  • Laitteet säätävät henkilökohtaisen harjoitusohjelman mukaisen vastuksen ja muut asetukset, laskevat toistot ja opastavat käytössä.
  • Harjoittelussa tärkeä nousujohteisuus toteutuu automaattisesti kunnon kehityksen mukaisesti, jolloin harjoitusohjelma on aina suositusten mukaisella tasolla ja tuottaa tuloksia.

Lue lisää aiheesta: Liikunnan käypä hoito-suositus