22.08.2022

Vaalan Fysioterapiassa harjoitellaan pehmeästi ja hiljaa – mutta tehokkaasti

Uudet HUR-kuntosalilaitteet soveltuvat hyvin laajalle asiakaskunnalle

Vaalan Fysioterapian kuntosalilla treenaa joukko asiakkaita, mutta salilla on hiljaista - kuuluu vain mukavaa puheensorinaa. Uudet HUR:n kuntosalilaitteet toimivat paineilmalla, eikä painopakat silloin kolise. Vaalan Fysioterapian uusi kuntosali HUR-laitteineen avattiin tammikuussa 2022.

          - Uudet laitteet on otettu vastaan positiivisesti. Salimme on monipuolinen, kattava ja viihtyisä.

          - Erityisesti vaakasoutulaitteesta on pidetty. Suurin ihmetyksen aihe meillä on ollut laitteiden pehmeä vastus ja se, että ei kuulu kolinaa, kertoo Vaalan Fysioterapian kuntoutuspäällikkö, yrittäjä Emilia Huusko.

 

HUR-LAITTEET PITKÄN AJAN HAAVE

Vaalan Fysioterapia on perheyritys, jonka Emilia Huuskon fysioterapeutti-isä Petri Huusko perusti vuonna 1997. Tällä hetkellä Vaalan Fysioterapiassa on töissä kahdeksan henkeä. Vaalan Fysioterapia palvelee asiakkaita alueellaan yli kuntarajojen.

Yritystä on kehitetty aina määrätietoisesti. Vuonna 2006 Vaalan Fysioterapia muutti uusiin tiloihin Vaalan keskustaan. Kuntosalipalvelut ovat olleet yrityksen palveluissa koko sen historian ajan. Korona-aikaan Vaalan Fysioterapialle tuli mahdollisuus laajentaa kuntosalia 400 neliötä.

          - Päätös laajennuksesta ei ollut mikään hätiköity koronapäätös vaan laajentumista oli jo suunniteltu useamman vuoden ajan. Siinä kohtaa tuli eteen yrityksen sukupolven vaihdos ja uutta intoa projektille. Saimme projektille myös Leaderrahoitusta, Emilia Huusko kertoo.

Päätös tilata uuteen kuntosaliin nimenomaan HUR:n kuntosalilaitteita oli myös suunniteltu ja pitkän ajan haave.

          - Meillä on paljon vaativia lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita, ja HURlaitteet soveltuvat erinomaisesti myös kuntoutustyöhön. Niitä voivat käyttää kaikki meidän asiakkaamme vauvasta vaariin, Huusko sanoo.

          - Lisäksi HUR on suomalainen yritys, sinne on helppo ottaa yhteyttä ja huolto pelaa moitteetta, Huusko lisää.

 

 

VIIHTYISÄ KOKONAISUUS

Varsinaista kuntosalin rakennusprojektia suunniteltiin yhteistyössä HUR:n kanssa, jotta paineilmalla toimivat laitteet saatiin sijoitettua tilaan viihtyisäksi kokonaisuudeksi. Paineilmakompurat ovat omassa tilassa. Tilassa olevien laitesaarekkeiden kautta johdot ja putket menevät laitteiseen siististi.

          - Sali on siisti ja se on myös helppo pitää puhtaana, Huusko toteaa.

Huusko kehuu myös laitteiden hankintaprosessia HUR:lta.

          - Se oli helppo. Saimme meidän omalla logolla ja toivevärillä päällystetyt laitteet. Tyylikäs kokonaisuus.

 

ANALOGINEN NÄYTTÖ ON SELKEÄ JA YKSINKERTAINEN

Vaalan Fysioterapian laitteisiin Huuskot valitsivat HUR:n analogisen näytön. Se on laadukas ja pelkistetty perusnäyttö, jossa vastusta säädetään portaattomasti plus ja miinus painikkeilla, jopa kesken harjoituksen. 

          - Halusimme salille mahdollisimman yksinkertaiset laitteet, koska meillä isoin käyttäjäryhmä on ikäihmiset. Näytön tulee olla selkeä. Tämä ratkaisu on osoittautunut todella hyväksi.

Erityisesti Huusko nostaa esiin ryhmäharjoittelun ohjaamisen, jossa näytön selkeät plus ja miinus painikkeet toimivat hyvin.

           - Laitteita on helppo säätää. HURlaitteisiin on myös helppo mennä ja tulla pois myös pyörätuolista. Myös liikeratoja pystyy säätämään, Huusko kertoo.

Vaalan Fysioterapia tarjoaa asiakkailleen muun muassa geriatrista kuntoutusta, tule-kuntoutusta ja työikäisten kuntosaliohjausta.

          - Kuntosaliharjoittelulla on iso merkitys kuntoutusprosessissa fysioterapian ulkopuolella, Huusko toteaa.

          - Parasta tässä työssä on ihmiset ja se, että saan luoda asiakkaille yksilöllisiä tavoitteita, joita toteutamme yhdessä.

 

 

Teksti: Helena Collin

 

Lue lisää HURin eri näyttövaihtoehdoista.

Lue lisää paineilmavastuksen eduista kuntoutuksessa ja kuntosaliharjoittelussa.